viu la vida a pagès a la Granja escola 

galeria_31.jpg

Granja escola

Hortus el conforma una masia del segle XVII, Can Samon, una finca d'unes 6 hectàrees a Samalús, al Vallès Oriental i al Parc Natural del Montseny. Un ambient molt propici per gaudir aprenent.

Si voleu viure la vida a pagès, a la Granja Escola duem a terme visites i activitats, per alumnes de llar d'infants, infantil i primària, que permeten conèixer els animals de granja i interactuar amb ells, així com tallers i activitats relacionades amb l’hort, les feines a pagès i l’entorn natural del Parc Natural del Montseny. 

Donem especial importància a l'hort, amb espais preparats per tal que els alumnes experimentin la pràctica de l'horticultura ecològica de manera directa. 

VIUREU UNA EXPERIÈNCIA INOBLIDABLE!

aquí trobareu la nostra proposta educativa (pdf)

 

Activitats en català,castellà o anglès.

 

Equipaments

  • Zona d'horts ecològics

  • Granja d'animals

  • Sala-taller

  • Porxos

  • Bosc

  • Hivernacle

  • Espais per a l'esbarjo

Les activitats i espais d’Hortus estan adaptats per a persones amb discapacitat motora i amb diversitat funcional.

Animals de granja

cavalls, ponis, rucs, vaca, porcs, ovelles, cabres, conills, gallines.

Cicles

Treballem amb activitats adreçades a llars d'infants així com per a l'etapa infantil i primària

 

 

Activitats 

LA MASIA - LA GRANJA i L’HORT

Descobrireu la Masia i els principals espais que la conformen, la granja i l’hort. Preparats per a fer de pagesos?

Visitareu la granja on coneixereu tots els animals que hi viuen: cavalls, ponis, vaca, ruc, porcs, ovelles, cabres, conills, gallines...interactuant amb ells de manera 100% respectuosa. Els donareu menjar, els tocareu i aprendreu què ens donen i quines característiques tenen. També practicarem a l’hort ecològic planificant, abonant, plantant i sembrant.

LA TARDOR i LA CASTANYADA

Començarem amb un recorregut pel bosc acompanyats pel nostre ruc i el nostres ponis que ens ajudaran a transportar les fulles, pinyes i tronquets que anem trobant i que farem servir per encendre el foc on courem les castanyes. Durant el recorregut explicarem què és la tardor amb els diferents exemples que ens aporta la natura (rastres dels animals, arbes i fulles, colors i textures...)

A l’arribar a casa ens esperarà la Castanyera Lola per coure les castanyes mentre ens explica un conte. I després a menjar s’ha dit! 

ELS ANIMALS DE LA GRANJA

Els nostres animals us esperen; cavalls, ponis, vaca, ruc, porcs, ovelles, cabres, conills, gallines... Ens ajudeu a tenir-ne cura? Amb el carro de l’ase anirem a buscar l’herba per alimentar-los, els tocareu, pentinareu, muntareu en poni, jugarem amb els conillets,... N’aprendreu moltes coses, com viuen, quines característiques tenen, per a què els utilitzem,... També entendreu que és un ramat corrent al costat dels cavalls en llibertat i moltes coses més!

L'HORT ECOLÒGIC

Un recorregut per les instal·lacions d’Hortus us permetrà veure els diferents tipus d’horts, l’hivernacle, el femer, el compostatge... Aprendreu les eines i les diferents tasques de l’hort, les particularitats de les plantes, els seus fruits segons la temporada, els animals que viuen dins i vora l’hort,... Treballareu la terra per després abonar, sembrar i plantar. Amb l’ajuda del ruc portarem palla per encoixinar.  Us endureu una planteta per cuidar a casa i un mini-hort per a l’aula!

EL BOSC I EL JARDÍ DE PLANTES MEDICINALS

Ens endinsarem al bosc d’Hortus acompanyats dels nostres ponis que ens ajudaran a recollir elements per tal de fer un mural a classe. Veureu els arbres i les plantes que hi ha al bosc i observareu els rastres dels animals que hi viuen per saber quins són. 

Visitarem el Jardí de plantes aromàtiques i medicinals on els sentits us faran descobrir moltes plantes que curen i que fan una olor boníssima! Plantareu una planta per cuidar-la a casa!

JUGUEM I CREEM AMB FANG

Començarem fent una ruta pel bosc, els horts i la granja acompanyats dels nostres ponis i ase que ens ajudaran a transportar tots aquells elements naturals que trobem durant la visita.  

Seguidament, al taller, farem servir tots els elements per esgrafiar i estampar sobre diferents tipus de fang (blanc, vermell i negre), experimentant així amb diferents tipus de textures, colors i formes.

LA GRANJA A L’ESCOLA

Una mostra dels animals de la granja d’Hortus arriba a l’escola! (ponis, ovelles, conills, gallines...) Els alumnes podran interactuar amb ells en un espai ja conegut i de confiança com és el centre escolar i el pati. El fet de conèixer els diferents animals en un context i ambient diferent a l’habitual (la granja) reforçarà encara més l’experiència vivencial i el seu record.

ACTIVITAT A MIDA

Adaptada al projecte o nom de la classe

Adaptem la visita i les activitats que l’acompanyen girant entorn del projecte que estigueu treballant o del nom de la classe dels alumnes  (Ex. Les plantes / classe dels cavalls)

 Reserves

us respodrem el més aviat possible, gràcies